10. syyskuuta 2008

tuoksuista

Yöhoitajan maailmasta -blogin verna kysyi minulta kuvaa ostamastani Guerlainin Météorites-pohjustusaineesta ja tässä se tulee.




Kuten kaikki, jotka lukivat edellistä blogiani tietävät, minulla on huono iho. Noh, tämä ihanan tuoksuinen, kauniisti kimalteleva aine sai ihoni hehkumaan. Tuotehan maksoi 63,70e, mistä syystä rakkaani Housuboy oli lentää oikein komealle takamukselleen. Vielä Stockan tiskilläkin hän rukoili minua tulemaan järkiini, mutta sellaisia miehet ovat :) Tuo tosiaan tekee kaiken sen, mitä lupaa. Jotenkin se tavallaan hillitsee kiiltoa, mutta heijastaa valoa. Siinä on mielestäni vissi ero, sillä puuteria en ole tarvinnut tämän aloittamisen jälkeen, mutta iholle on ilmestynyt tasaisempi pohja ja kaunis hehku. Siltikään en välttämättä ottaisi syitä niskoilleni siitä, että te nyt myös ostaisitte tämän ja ette pitäisikään - harkitkaa tarkkaan, niin Housuboy (ja varmaan kunkin mahdollinen armas) sanoisi. Outoa, että Housuboy ei ole vielä oppinut, että en tule järkiini näissä asioissa.

Kuitenkin tämän tuotteen tuoksu toi mieleeni sen, kuinka rakastan meikkien tuoksua! Tuoksut ovat minulle hirveän tärkeä kokemus ja tuovat mieleeni paljon muistoja. Ensimmäinen muistoni kosmetiikasta on äitini tuoksu, kun hän meikkasi. Niinpä, vaikka en itse Lumenen meikkejä pidäkään kovin kaksisina, rakastan niiden tuoksua, koska minulle ne ovat yhtä kuin äitini tuoksu. Muistan elävästi ensimmäisen kerran, kun sain laittaa äidilleni meikkivoidetta ja tuttu tuoksu tulvahti purkista.






Lisäksi elämässäni suurta roolia pienestä pitäen näyttelivät Lancômen Trésor ja sen lisäksi se ainoa oikea Old Spice, jota ukkini käytti aina, ja lisäksi mummin käyttämä YSL:n Opium. Kumpikin hajuvesi on tainnut olla olemassa dinosaurusten ajalta asti. Olen tuskallisen tietoinen siitä, että kaksi viimeistä ovat mauttomia ja liian voimakkaita tuoksuja. Jos mummi osti minulle kauniin paidan kouluun, se piti ensin pestä, tuulettaa ja viedä saunaan (lämmin sauna syö muuten kaikista parhaiten hajuja) ennen kuin uskalsin laittaa sen päälleni kouluun, sillä tämä Opiumin tuoksu oli niin vahvasti vaatteessa, että haisin mummolle. Ja minusta se oli maailman ihanin, turvallisin tuoksu. Minä vietin mummoloissa nimittäin ala-asteaikanani enemmän aikaa kuin kotona. Tälläkin hetkellä Old Spice tuo mieleeni ukin kurvaamassa kotipihaamme ja kaappaamassa meidät syliinsä nauraen. Silloin ukki vielä nauroi ja ajoi autoa päivittäin. Autossa tuoksui vaniljainen Wunderbaum, vaikka koskaan en sellaista autosta löytänyt. Ukki ajoi autolla joka päivä ja oli hänelle kova pala luopua kortista. Ukin tytöntytölle oli paljon vaikeampaa, että ukki kadotti naurunsa ja ilmeensä.
Rantasauna tuoksui mielessäni aina juuri siltä, miltä mökkisaunamme tuoksui. Kesäyöltä, jokivedeltä, koiranputkilta, mökkishampoolta, uimapuvulta, saunavastalta ja tervatulta puulta sekä pihkalta. Se edusti puhtautta, rauhaa, aikaa, terveyttä ja yhdessäoloa - kaikkea sitä, mitä ikinä toivoin. Luontoa se edusti myös ja yleensä sitä paahtavan kuuman päivän leutoa iltaa. Minun luontoani edusti eniten sateinen sää, sillä vietin lapsuusvuosiani ruskaretkillä joka syksy. Sää oli ankea, mutta maisema kaunis ja värikäs sekä ilma, jos se sattui paranemaan, oli kaikista kaunein sateen jälkeen aamulla kirpeänä ja raikkaana tuoksuessaan syksylle, kuoleville lehdille ja puolukoille. Sen lisäksi rakastin ensilumen tuoksua ja kevätpäivän auringonpaisteen tuoksua vasta-ajetulla hiihtoladulla. Näistä kuntolenkeistä poikkesivat yhteiset hiihtoretket, joista Tuplan tuoksu edelleen muistuttaa minua. Äiti tarjosi meille aina tuplan, josta puolet sai syödä eväspaikalla ja puolet retken päätyttyä.

Rakkaus tuoksuu tällä hetkellä Hugo Bossin Man-hajuvedeltä, mutta aina, kaikkien rakkauden kohteideni kohdalla, se on tuoksunut myös iholta, viileiltä lakanoilta ja hieltä.


p.s. Shandin blogissa on ihana karkkiarvonta

7 kommenttia:

tiiti kirjoitti...

hei vitsit, mää oo etsinyt ja arponut tuollaista pohjustusvoidetta pienen ikuisuuden ja kun tuota näkyy olevan strawberrynetissäkin, taidanpa pistää tuon(kin) purtilon harkintajonoon. rahanmenoa ei vaan vissiin voi mitenkään estää :)

ziriliini kirjoitti...

Hello!

Kuulostaa juurikin sellaiselta meikiltä, jota olen etsinyt. Ja mitä näihin armaisiin tulee, niin usein tuppaa vaan olemaan niin, että kallis voide- tai meikkipurkki yksinkertaisesti kestää paljon pitempään kuin halvempi. Ja ei tule yhtään sen kalliimmaksi pitkässä juooksussa - saattaa jopa tulla halvemmaksikin. toki se ostohetkellä kirpaisee kukkaroa, mutta pitäähän arjessa olla ripaus luksustakin.

Eilen juuri lueskelin Cosmosta noita meikkijuttuja ja mietin pitkään, että mitenhän miellyttäviä nuo huulien turpeutta lisäävät huulipunat oikein ovat... yksi lupasi suoraan turvottaa huulia muhkeimmiksi... Yhä arvon, että uskallankohan kokeilla edes...

sho(e)paholic kirjoitti...

tiiti kuten sanoin, en ota vastuuta, jos se ei käy kaikille :D mutta suosittelen silti! Se on tositosi riittoisa, kuten zirikin tossa huomauttaa. Eli kun viitsii panostaa niin se kyllä kestää. Mulla on Joe Blascon meikkivoidekin kestänyt jo reilun vuoden. Se on sellanen luksustuote, minkä ostoa en kadu.
Olit muuten eka kommentoija uudessa blogissani :) Tervetuloa!

Ziri olet oikeessa tossa riittosuudessa ja luksuksessa. Olen vain aina huonolla omatunnolla kun ostan jotain tällä opiskelijabudjetillani. Ei varmaan tosin uskois shoppailuni määrästä :D mutta toisaalta mun ei tarvi vielä hirveesti kelleen muulle mitään ostella, joten saan olla itsekäs ;)Olen muuten itse aika pelokas suorastaan noita huulia turvottavia punia kohtaan. Tosin minähän en meikkaa huuliani ikinä, kun ne ovat niin säälittävän olemattomat :D

ziriliini kirjoitti...

minua epäilyttää, että ne punat sittne kirvelee tai turvottava vaikutus ei lopu siihen kun on pessyt meikit pois... ja kohta näyttää siltä, että olisi hakenut vähän botoxia täytteeksi...

Jos äideillä saa olla luksusta elämässä, niin miksei sitten opiskelijoilla? Vielä kun olet itse tienannutkin rahasi, niin kyllä sinä sen olet ansainnut ja ihan puhtaalla omalla tunnolla. minusta itse asiassa ihan jokaiselle kuuluisi ripaus ylellisyyttä arkeen. Olkoot se sittne vaikka silkkinen yöpaita, kallis nassurasva tai joku muu meikki tai kasvohoito silloin tällöin. Tai kun miehistä on kyse, niin joku uusi lelu, jonka tarpeellisuudesta me naiset olemme yhtä montaa mieltä mitä nämä uroot sitten meidän kosmetiikasta.

Meilläkin kerran esim. ukkelilta puuttui yksi kiintolenkkiavain... Yksi hyvä avain olisi maksanut jonkun reilu parikymppiä, niin tämä meni ja osti parin sadan euron sarjan, jossa ei ollut kuin 6 avainta... Oli pakko silloin huomauttaa ,että minun kosmetiikka on muuten aika edullista hänen hankintoihin verrattuna ;Dlhkni

Juuli Linnea kirjoitti...

Tulin tsekkaamaan blogisi kun nimimerkkisi on niin ovela, ja kiva blogi on ;))

sho(e)paholic kirjoitti...

Ziri minusta se on myös niin, että itse olen rahani ansainnut. Tämä on tosin huono selitys siinä vaiheessa, kun joskus rahat on näiden shoppailuideni takia melkein loppu kaksi viikkoa ennen tukien rapsahtamista tilille ja makaroonia nassuun, koska oli pakko saada se täydellinen neule :D Ja itse sitten juuri tilasin netistä hellulle jonkin ihan käsittämättömän pelin XBox 360:lle - joku animejuttu :D
ja noista huulipunista olen myös samaa mieltä.

Caramelo, tuo oli oikein nätisti sanottu, kiitos! tervetuloa toistekin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuotteen esittelystä ja kuvasta! :) Kuulostaa kovasta hinnastaan huolimatta ihanalta tuotteelta, pistän myös harkintaan. Minun ihoni on enemmän kuivuuteen taipuvainen ja meni pitkään, ennen kuin löysin sopivat tuotteet sen hoitoon. Apu löytyi lopulta Dermosilin tuotteista. Sitä ennen ehdin kokeilla kaikkea halvasta kalliiseen. ;)

Lumenen meikeistä on pakko sanoa, että olen niiden uskollinen käyttäjä. Meikkienkin suhteen iho on arka ja ehkä sitten olen lumenen tuotteille juuri sopiva pohjolan tuotos, koska ne tuntuvat väreiltäänkin sopivimmilta. Ainoastaan huulipunan suhteen olen valinnut Diorin. :)