10. kesäkuuta 2013

Hääaskartelua

Jos en ole vielä täällä maininnut, niin häämme toteutetaan minimaalisella budjetilla. Tämä asettaa meile haasteita jonkin verran, mutta toisaalta myös edistää luovuutta.

Olen aina ollut luonteeltani sellainen näpertelijä. Minulle käsityöt, askartelut yms. ovat ihanaa ajanvietettä, jossa mieli lepää (varsinkin, kun sen pitäisi ahkeroida seminaarityön parissa). Nyt siis löysin tällaisen aivan kerta kaikkiaan mahtavan idiksen, jota aloimme Pikkusisko Ompelijan kanssa toteuttamaan. Tämä on siis meidän keskimmäinen, joka sekä ompelee mekkoni että tekee tulevana kampaajana kampaukseni (ja siis näin ollen säästää minulta makuni tuntien jopa noin tuhat euroa rahaa). On ihanaa, että saa edullisesti (mekkokankaiden hinnalla) unelmiensa mekon ja juuri sellaisen, kuin on aina halunnut.

Mutta siis asiaan! Meidän projekti näyttä aluksi tältä:

 Tuo tehtiin siis ihan vain perusruskeasta suodatinpussista.
Ohje löyty Martha Stewartilta, mutta voin antaa selkokieliset suomenkieliset, jos joku tahtoo. Youtubesta löytyy myös hyviä tutorial-videoita. Sitten alettiin tosissaan hommiin. Mie olin ensin sitä mieltä, että noista ruskeista suodattimista ei voi tulla hyviä, mutta siskoni osoitti, että olen väärässä. Meillä oli ensin tarkoitus myös maalata ruusut, mutta se olisi ollut erittäin kova homma (maalaus ensin laimealla värillä, kärkiä kohti tummemmalla ja päät aivan tummalla saman värin sävyllä vesi - väri -suhdetta kontrolloimalla. Sen jälkeen kuivatus ja sitten vasta ruusujen viimeistely terälehtiä taivuttamalla). Kuitenkin nuo sopivatkin niin hyvin tuollaisenaan teemaväreihimme, että emme tee niistä maalattuja versioita, mutta jos haluatte itse katsoa, niin vilkaiskaa vaikka Googlen kuvahaulla vastaavia tuotoksia värillisinä, hienoja ovat!

Nyt ruusuja on neljänlaisia: valkoisia, joissa on kultaglitteriä, valkoisia, joissa on kultaspraytä ja vastaavia ruskeita, joissa on valkoista glitteriä ja kultaspraytä. Eikö olekin aika hienoja? Nämä on ajatus laittaa maljakoihin, jotka tehdään erinäisistä viinipulloista. Ja siis alun perin ajatus lähti säästöstä: aitojen kukkien tilaus ja laitto hääpaikalle olisi kustantanut n. 300e (siis tähän ei ole laskettu niitä pakollisia kukkia, joita on joka tapauksessa oltava, esim. minun morsiuskimppu). Siksi toisekseen näitä voi tehdä aivojen rentouttamiseksi katsellessaan kotona telkkaria, ne säilyvät mainiosti ja niistä ei tarvi ressata, kun ne ajoissa aloittaa tekemään. Ja se kaikista suurin plussa: ne voi viedä hääpaikalle jo torstai-iltana (ei lauantaiaamuna) ja ne selviävät siellä vallan mainiosti ilman vettä, virkistettä ja auringon valoa.

Aurinkoista alkavaa viikkoa toivottelen minä täältä!

p.s. laitan vielä kuvaa niistä "maljakoista", ja mitä olemme niihin keksineet koristeeksi.

// edit: nämä paperiruusut tulevat siis maksamaan noin 30e johon sisältyy
3pkt suodatinpusseja, valkoisia ja ruskeita
1 prk (250 ml) Eri Keeperiä (kirkkaaksi kuivuva liima)
1 kultainen spraymaali
kaksi purkkiaglitteriä (kulta ja valkoinen)
yksi paketti puisia grillivartaita kukan varsiksi
4 rullaa kaksipuolista teippiä

5 kommenttia:

Katti kirjoitti...

Onnellisia päiviä häänäperrysten parissa!
Itse olen eilen palannut kotiin tyttäremme häistä jotka olivat pohjois savossa.Olimme siellä ennakkoon valmistelemassa ja sitten lauantaina oli itse juhlat.
Ihan mahtavan onnistuneet pirskeet.
Mutta nyt on ihan loppu tää äiti/anoppi :D. väsynyt mutta onnellinen <3

sho(e)paholic kirjoitti...

Häät ovat niin ihania :) Huokailen onnesta koko ajan melkein järjestäessäni omiani (paitsi, jos joku uhmaa minua ;) )
Onnea äitille ja anopille :) Luulen että omani on myös aika finaalissa jossain vaiheessa :D

Carolina kirjoitti...

That's cute and a great idea! =)

Nella kirjoitti...

Onpa hienoja koristeita ja varmasti vieraatkin osaavat arvostaa itse tehtyjä enemmän kuin kaupasta ostettuja! Meillä on häihin vielä melkein vuosi aikaa, mutta kummasti sitä kaikki hääjutut jo ovat alkaneet kiinnostaa :D

sho(e)paholic kirjoitti...

Thannks Caro :)!

Nella: Mie aattelin kanssa että noi voi olla hyviä keskustelunavaajia :) Kantsii se kiinnostaa, mie suunnittelen omani vähän reilussa puolessa vuodessa ja ois voinut alkaa miettiin juttuja jo aiemmin, mutta en osannu ees haaveilla, ko en ees uskonu, että koskaan pääsisin naimisiin ja sitte löytyki yhtäkkiä Unelmien Mies ja sitten se vielä kosi! :D