15. syyskuuta 2009

delicious

Yesterday I made an awesome dish by accident. My veggie pasta was so great I was happy to have another helping today. So here's what I did:

Cook a good amount of pasta (I use the wholemeal option). Choose the vegetables you want to use. The way I see it, these are the best:
Bell pepper (prefer green but used red as well for colour)
garlic
red onion
fresh champignons
Then for the topping you need the soft version of goat cheese.

Here's what you do: Put the pasta kettle on (water first) while chopping the veggies. Start with onion and garlic, fry them on (generous) rapeseed oil, then put in the chopped bell peppers, then the mushrooms (mine were a bit overcooked) . I don't season the veggies at this point. Once the spaghetti is cooked, I throw the mix together, whisk them around a bit and add in touches of chevre cheese and a white and black pepper -mix from the grinder. And voilà, it's perfect! The most expensive thing is the cheese, but total cost is approx. 2e and extra healthy!


Tein eilen huippua ruokaa vahingossa. Se oli niin hyvää, että otin ihan mielellään toisen annoksen tänään jämistä. Näin tein:

Keitä sopiva määrä pastaa (itse käytän kokojyvävaihtoehtoa). Valitse mieleisesi vihannekset. Nämä ovat parhaat omasta mielestäni:
Paprika (vihreä on parasta, mutta käytin myös punasta värin vuoksi)
punasipuli
valkosipuli
tuore herkkusieni
Päälle tarvit vuohenjuuston pehmeän version

Ja näin se tapahtuu: Laita pastakattila tulelle (vesi eka). Samalla paistetaan pannulla reilussa öljyssä vihannekset (pilkotut). Itse laitan ensin sipulin, sitten valkosipulin ja sitten paprikat ja sitten sienet. En mausta vihanneksia tässä vaiheessa. Kun spagetti on valmista, heitän höskän kasaan ja sekoitan pari kierrosta. Päälle tulee pari ruokalusikallista vuohenjuustoa ja pari kierrosta pippurisekoitusta myllystä. Ja voilá! Kallein ainesosa on juusto ja yhteiskulut tälle yhdelle annokselle ehkä 2e! Plus tosi terveellistä.




Bon Appétit!

1 kommentti:

Sateenkaari kirjoitti...

Nyt tuli SUURİ nalka!