20. heinäkuuta 2013

Tankkauspäivä

Torstaina pidin siis tankkauspäivän ja tässähän on ideana vetää puhtaita hiilareita "överit" oikean ruokavaliosuosituksen mukaan. Vastaavasti taas välteltiin oikeastaan täysin rasvoja Omega3-kapseleita lukuunottamatta. Proteiineja on vain vähän verrattuna normaaliin ylläpitämässä kylläisyyttä. Tässäpä huomioita:

- Hiilarit turvottaa. Örgh. Kylläisyyden tunne on kovempi, ja nimenomaan turvotuksena. Se myös kestää turvotuksena pidempään, ähkyn tunne on kovempi, MUTTA kylläisyyden tunne ei kestä läheskään niin hyvin.

- Normaalin kylläisyydentunteen katoaminen oli outoa. Kun normaalissa ruokavaliossani tankkaan aamupalalla kunnolla prodeja, niin sen kyllä sen puuttumisen huomasi. Normaalisti pärjään aamuseiskan aamupalalla ihan kevyesti klo 11 asti syömättä. Ateriavälinä pitää suositusten mukaan olla 2,5h-4h, mutta itse en juuri koskaan syö 2,5h välillä, vaan 3-4h väliä. Tankkauspäivänä minulla kuitenkin oli jo syötyäni aamulla 7.20 aamupalan nälkä seukki kerran klo 10. Ja eikun lisää ruokaa kitusiin!

Vuorossa oli eka välipala: rahka ja hedelmäsalaatti! Mulla ois pitänyt olla mandariinia, mutta ei löytynyt, joten korvasin ompulla. Lisäksi siellä oli banaania ja ananasta, aaah! Ihanaa!


- Mulla oli koko päivän HUONO olla. Ilma kierti vatsassa, vessassa ramppasin ja vatsa ei toiminut, vaan meni ihan sekaisin. Ruokavalio oli ihan järjetön hiilaripläjäys, mutta todella tervetullut eye-opener: näin ei kannata eikä haluta enää syödä. Minä haluan terveellisen ruokavalion, jolla voin hyvin, mielihaluja on erittäin vähän ja olo mahtava. Lisäksi haluan herätä aamulla ilman näppyjä. Perjantaiaamuna oli taas naama nimittäin kukkinut, mikä viittaa hormonaaliseen akneen.

- Mielihaluja oli enemmän. SD:n aikana en ole aiemmin himoinnut kunnolla kuin kinkkusämpylää :D

- Ihanuutta oli silti iltapalan kevytjäätelö mansikkahillolla. Harmikseni unohdin ostaa oikeita mansikoita hillon tilalle, mutta unohdin. Ohjeessa luki hillo, mutta oisin korvannut sen mieluummin mansikoilla. Koska en tiedä vieläkään mitään parempaa kuin vaniljajäätelä ja mansikat :D

- reeni seukki päivänä hiilaripöhöissä meni kuin vettä vaan: aamulenkin juoksin koko matkan ja jumpan vedin ihan ihme tarmolla, ennen en edes saanut kunnolla tehtyä neljättä kiertoa!

- Palaan iloisena takaisin ruotuun! Ihanaa viikonloppua lukijoilleni! :)

p.s. Kiitos kaikille ihanille, jotka tsemppaatte mua vaikka itse tuskailen hitaiden tulosten kanssa, olette korvaamattomia! Ja älkää huoliko: aion jatkaa ja uskoa tähän, en oo todellakaan luovuttamassa vaikka tulokset tulisikin hitaammin!

5 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Taman paivan dieettipaljouden tarjonnasta olen sita mielta, etta paras dieetti on se vanhanaikainen. Katso, mita syöt. Pienenna annoksia ja syö jalkiruokalautaselta santsaamatta. Vahenna rasvan ja sokerin osuutta. Syö leipaa, mutta vahan ja kokjyvasellaista. Syö paljon marjoja, hedelmia ja kasviksia. Lahes kaikkea voi syöda, mutta vain pienia annoksia. Mina olen opetellut syömaan just niita pienia annoksia ja parin tunnin valein jotain pienta. Mutta kompastuskivi minulla on makea. siina pitaa viela petrata. Tallaisesta ruokavaliosta on tosi helppoa tehda elamantapa.

sho(e)paholic kirjoitti...

Hei Sateenkaari! Olen muuten samaa mieltä, mutta itse en halua herkutella kuin kerran viikossa tai jos on oikeasti joku erikoistapaus. Tuntuu, että töissäkin on joka päivä tarjolla pullaa ja siihen olisi niin helppo sortua "että otan vain vähän", mutta kun sen tekee joka päivä, se voi olla vähän huono tapa (ainakin itselle).
Rasvoistakin on hyvä ottaa niitä terveellisiä, esim. oliiviöljy, rypsiöljy tai omega-3 -kapselit. Ruoanlaitossakin kannattaa suosia näitä eikä voita.
Lisäksi ateriarytmistä vielä sen verran, että jos se on liian tiuha, se saa verensokerit myös nousemaan useammin, mikä aiheuttaa makeanhimoa. Ateriaväleihin auttaa proteiini, sillä se pitää nälkää loitolla kauemmin kuin esim. pelkkä hiilihydraatti. Siksi esim. maitorahka onkin niin loistava välipala.

Minun elämäntapani jatkossa tulee varmasti olemaan hyvin paljon samanlainen kuin sinunkin perusperiaatteesi :) Itselleni tärkeintä on se, että pystyn liikkumaan ja voin hyvin ja ruokavalion pitääkin siis tukea liikuntaa. Itse olen vihainen itselleni siitä, että syön välissä aivan miten sattuu ja jos vain pidän kiinni ruoka-ajoista ja OIKEASTA ruoasta (en laske tähän pitsoja, hamppareita yms.) ei houkutus makeisiinkaan nouse liian suureksi :)

Tsemppiä makeannälkään, se täälläkin varmasti eniten vaivaa! :)

Tii kirjoitti...

Huippua lukea samankaltaisista fiilareista hiilaritankkauksesta ;) Mulla oli sunnuntaina ;) Taistelutahdolla eteenpäin!

Nanni kirjoitti...

Sulla on kyllä hyvä asenne tuohon hommaa, samoin kuin elämään yleensäkki :) Luulen notta tuo on just niitä juttuja minkä takia onnistut varmasti, ei epäilystäkään.
Ja tulokset puhuu puolestaan, vaikka omasta mielestään kaikki tapahtuu aina hitaasti, aivan liian hitaasti, trust me :)

sho(e)paholic kirjoitti...

heippa Tii ja Nanni ja tervetuloa!

Tii: kyllä olen ihan samaa mieltä kuin sinäkin olit hiilaritankkauksesta! Hauskaa oli lukea sinunkin fiiliksiä asiasta :D

Nanni: Kiitos tosi paljon noista sanoista. Kannustaa ihan mielettömästi ja sitä juuri nyt tarttetaan ihan hulluna. Just aattelin kirjottaa vielä vähän tosta asenteestani, kun ei se aina niin loistava ole. Mietin tällä hetkellä nimittäin tosissaan sitä PT:tä, kun oikeesti mie tarvisin semmosen jo kohta tsemppaan. Pakkohan sitä muutosta on tapahtua jos vaan jaksaa tehä, right?