15. helmikuuta 2009

Ja sitten se laski kuin lehmän häntä

Oli niin ihana viikonloppu! Perjantaina menin illalliselle erään kollegani ja vaimonsa luo ja siellä oli tarjolla kunnon tuore vegemenu (plus joo italian herkkua jälkiruoaksi), mutta pääasia oli vihannekset! Niin ja sain pari lasillista hyvää viiniä hyvässä seurassa. Puhuttiin Suomesta ja Skandinaviasta ja kuunneltiin polttamaani suomalaista levyä. Suunniteltiin myös matka jäätikölle. On outoa huomata, että asun perheessä, joka on usein majoittanut muitakin opiskelijoita, mutta silti kaikki muut ovat innokkaampia lähtemään kanssani reissuun tai järjestämään jotain. Näillä näkymin tämä kollegani vie minut 28.2. jäätiköille ja laskettelemaan. Ihan mahtavaa, että joku tarjoutuu tekemään kanssani jotain. Lähdin kotiin vasta puoli kahdentoista aikaan ja herrasmiehenä kolleegani saattoi minut puoliväliin (matkaa noin 3oo m :D).

Aamu valkeni hiljalleen. Lauantaina oli ohjelmassa perheen vanhemman pojan synttärikemut perheelle. Perheen äidillä on ehkä maailmanhistorian söpöin velipoika, joka on (kappas!) minun ikäiseni. Harmi. Yhtä harmi kuin se, että elokuvassa The strange story of Benjamin Button -leffaan on otettu Brad Pitt siihen alastonkohtaukseen. Rehellisesti sanottuna kyllä en ole unohtanut Housuboyta, mutta ystäväni Suklaasilmä olisi saattanut kadottaa jalat altaan. On hänen tyyppiiän: ruskeat nappisilmät ja musta vähän pitempi ja kihara tukka. Kuitenkin tämä poika on älyttömän mukavaa oman ikäistä seuraa ja oli ainoa, joka tajusi ehdottaa, että tulisin heidän mukanaan leffaan. Olin aivan innoissani. Tiesin, että kyseessä on Bolt (täällä Volt), tarina koirasta, joka luulee omaavansa supervoimat. Enhän minä kaikkea ymmärrä, mutta oli kiva tehdä jotain erikoista ja tarinan tajusin. Siksi toisekseen poika tarjoutui mukaani Milanoon (menisi serkkunsa luo yöksi), koska osaa hieman italiaa ja on lomalla seuraavan kuukauden (ja varoitin shoppailusta etukäteen, mutta on kuulemma tottunut). Joten olen saamassa seuraa seikkailuihini, jippii! Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikista parhaat kokemukset on jakanut jonkun toisen ihmisen kanssa. Lisäksi käytiin perheen voimin lopuksi drinkeillä ja mehuilla iltapäivällä. Synttärit olivat oikein hauskat ja oli kiva olla mukana isoissa perhekemuissa. Isäntäperheeni äidin äiti on ranskasta ja puhui aivan ihanan selvästi.

Lauantai-ilta meni loppujen lopuksi kirja-addiktioni parissa (LOTR) ja mukavasti jutellen Housuboyn kanssa. Hän siis kuunteli ja minä juttelin. Noin kolme minuuttia. Sitten hän väsähti ja meni raukka sänkyyn. Oli vienyt työ miehestä mehut :)

Sunnuntaina tapahtui taas näitä jänniä juttuja. Heräsin, kävin suihkussa ja puin vaatteet ja söin aamupalan hiljalleen ja huomasin, että perhe on lähdössä johonkin. Juuri ennen poistumista ovesta ulos ilmoittavat, että lähtevät laskettelemaan, uimaan ja piknikille. Jaa että kiitos. Olisin ehkä ehtinyt kaksi kertaa mukaan, jos oisitte sanoneet tai pyytäneet. Noh. Kävin lenkillä hienossa ilmassa. Ja sitten tulivat takaisin, sysäsivät skidit mulle ja sanoivat menevänsä kahville. Että näin. Sitten tuli Housuboy meselle kertomaan mulle, että olen itsekäs, kun puhun kuinka hauska Milanon reissu mulla tulee olemaan ja että aion shoppailla siellä, kun hänellä ei ole rahaa. Ja olen kuulemma muutenkin sairaan itsekäs enkä koskaan ajattele, mitä suustani päästän. (Jälkimmäinen on hyvin pitkälle totta.) Joten tämän koko illan tapeltuani ja itkettyäni tämä itsekäs pikku surkimus menee nukkumaan ja toivoo, että huomenna ois parempi päivä. Ei ollut minun päivä tänään. Huoh. Ja huomenna aion esitellä shoppailuni. Se olisi pitänyt tehdä tänään, mutta en jaksanut kiskoa noita kaunokaisia päälle ja räpsiä kuvia. Enkä ehtinytkään, kun piti tapella. Jospa se nyt ois pahimmat höyryt puhallettu.

11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

montakos kertaa se housuboy on sulle rahaa tyrkyttänyt?
Et todellakaan ole itsekäs jos nautit reissusta pienellä opiskelijabudjetilla! Eikös se housuboy juuri äsken ollut kaverien kanssa ulkomailla?????
Että se siitä!!

Elina kirjoitti...

helou saila! en minäkään tiennyt että sulla on blogi! kivalta vaikuttaa kun tämän luin! mutta koska en jaksanut ihan kaikkea lukea, niin miksi olet poliittisesti neutraalisella sveitsin maalla? ootko siis vaihdossa vai au pairina vai mitä ihmettä?

sinikeltaisin terkuin ellu!

sho(e)paholic kirjoitti...

iskä: aika monesti on tyrkyttänyt ja ilmaiseksi asun hänen kämpässään aina kun olen kotona käymässä. Housuboy oli ulkomailla viikon. Minä olen poissa kolme kuukautta :D

sho(e)paholic kirjoitti...

Elina: Heippa! Mie teen CIMO:n työvaihtoa, eli olen enkunopena ranskankielisessä koulussa ja olen päässyt isäntäperheessä tekemään au pairinkin hommia :D mutta ranskaa puhun vapaa-ajalla ja koulussa suurimmaksi osaksi enkkua. Ja älä huoli, en minäkään jaksaisi näitä jorinoita (kaikkia) lukea ;D

hajuttomin ja mauttomin terkuin,
Sveitsi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Moiks! ^____^

Löysin sut vahingossa! Hassua että täältä pongahtelee välistä tuttuja esiin. Huomasin sun kuvan MouMoun kommenteista.

Onneks olkoon koulusta ja harjottelupaikasta siellä ulkomaanmaalla (vähän kauempana kun Hapis...). Terkkuja Tampereelta.

tv. Lissu

Anonyymi kirjoitti...

Minusta aivan upeaa, että olet voinut noin antaumuksella nauttia tästä kiehtovasta kokemuksestasi. : ) Olet kuitenkin tyttö, jolla on selvästi järki päässä ja jalat maassa. Sen vuoksi ei kannata liikaa märehtiä pientä "perheriitaa". Eikä varsinkaan ottaa sinua ikävissään kotiin odottavan Housuboyn sanoja turhan vakavasti. Rakkaudesta se hevonenkin potkii. ; )

Jatka rauhassa tätä suurta seikkailuasi ja pidä mieli yhtä avoimena kuin tähänkin asti. : )

sho(e)paholic kirjoitti...

LIzzie: Tuu toistkein! Olipa kiva kuulla susta :) saatan vaklata toiseenkin suuntaan ;) Terkut sullekin Sionista :)

Verna: Niin Housuboylla on nyt todella suuria murheita mietittävänään muitakin kuin se, että minä en ole paikalla ja se kaikki joskus vähän purkautuu ja ymmärrän kyllä osan. En vain viitsi laittaa tänne hänen asioitaan tässä liiaksi, joten en ole laittanut asioita kaikkineen tekstiksi. Ja kyllä me tämän jo selvitimme. Yleensä Housuboy on myös hämmästyttävän hyvä selvittämään asioita ja ei ole yhtään sellainen luovuttajatyyppi vaikka joskus tapellaankin :)

Katti kirjoitti...

Oen kyllä samoilla linjoilla kun isäsi,että älä sure noita kotipuolen juttuja vaan keskity oleelliseen ;)
Jos HB on nöksöllään ja pahoilla mielin niin tuskin se nyt on kuitenkaan ihan oikea paikka ja aika mesessä niitä asioita setviä kun sinä olet tekemässä itsellesi tulevaisuutta ajatellen hyvää opiskeluiden puitteissa.

älä anna kotipuolen(pikku)asioiden madaltaa mieltäsi!
Ehkä HB olisi kanssasi vaihdossa jos olisi opiskellut Oulun yliopistossa kieliä...tai jotakin sinnepäin.
Muista Sunshine,teet tätä itsellesi!!

Korot kopisemaan :D

sho(e)paholic kirjoitti...

katti: Kiitos paljon! Olet oikeassa ja kaikki totta mitä turiset! Olen yrittänyt sanoa sitäkin monta kertaa, että olisi asiat ehkä toisin, jos hänellä opinnot kiinnostaisivat. En tajua, miksi aina tuntuu olevan näiden poikaystävien kanssa tällainen omistushalu/alemmuuskompleksiongelma. Pitäs vissiin seurustella sellasen kanssa, joka on jo valmiiksi NASA:n ydinfyysikko niin ei tulis sille huonompi itsetunto :D

Katti kirjoitti...

Vielä pitää hiukan palata aiheeseen;sillä minua on aina ottanut aikalailla päähän ajattelu,kun mies tekee uraa ja opiskelee tai jo valmis"joku"niin vaimo/tyttäystävä/elämänkumppani tukee riemusta kiljuen ja on oikeasti ylpeä.Vaan kun nainen tekee sitä samaa latua niin iskee ärrimörri.Ei tietenkään aina,mutta aika usein.
Pidä nyt ystäväni Sunshine pää kylmänä ja toteuta omaa unelmaasi...ei tietenkään röyhkeästi vaan fiksusti niinkuin teetkin!! Olen hengessä mukana täböllä :D

sho(e)paholic kirjoitti...

Katti: Liian totta. Tai no, itse kyllä sellaisen tapauksen tiedän, jossa pariskunta meni nuorena naimisiin ja mies meni ensin hanttihommiin, millä sitten maksettiin vaimon koulutus. Oli sopimus, että vaimoo menee sitten oikeisiin töihin ja mies kouluttautuu. Vaimo otti hatkat viikko papereitten saamisen jälkeen. Mutta se on tosiaan jännää, että nainen on aina se, joka kannustaa ja rohkaisee aidosti sydämensä riemusta ja mies on se, joka rohkaisee, koska on pakko. Jos rohkaisee. Yleensä heille pitäisi esim. olla perkeleen kiitollisia siitä, että he tukevat, kun itse ei ole saanut minkäänlaista tukea! Ja tämä ei ole ainoastaan siis omaa kokemustani. En ole oikeasti näin katkera henkilö ;) kait :D