21. maaliskuuta 2009

With less than 20 left


So my time is running out and sadness is taking over. Now when it comes to it, I really would not want to go. Staying in the California of Switzerland (only a much prettier sunshine state than that of the Americans) has been the most amazing time of my life. These picture were taken in Lausanne on Thursday. This is the view from the port.

Aikani täällä käy vähiin ja surullisuus valtaa mieltä. Nyt kun siihen ollaan tulossa, en tosiaan haluaisi lähteä. Sveitsin Kalifoniassa (tosin paljon jenkkiversiota kauniimmassa versiossa) asuminen on ollut elämäni mahtavinta aikaa. Nämä kuvat on otettu Lausannesta torstaina. Tämä on näkymä satamasta.

The beach boulevard// Rantabulevardi

Thursday my day went like this: 9.30 am. to Lausanne, visit to Interno (Swiss Ikea ;) and then to Lausanne to grab a snack (coke and a croissant, I've seriously fallen for croissants) and then a short walk uphill to the city. In Lausanne the downtown is really the uptown. Our journey went to a bistro/ restaurant and there we had lunch. I ate the most amazing jacket potato with salmon sauce inside and a side salad.
Torstai meni näin: matkaan 9.30. Lausannessa visiitti Internoon (Sveitsin Ikea;) ja sitten Lausanneen aamupalalle (kokista ja kroisantti ja olen tosissaan hurahtanut kroisantteihin) ja sitten lyhyt kävely ylämäkeen kaupunkiin. Täällä keskusta on tosiaan korkealla ylhäällä. Matka jatkui bistroon/ ravintolaan, jossa söimme lounasta. Söin ihan mahtavaa uuniperunaa lohikastikkeella ja salaatin kanssa.

We went into some shops but I couldn't find anything but two tubes of lipgloss from H&M that are actually quite good! Then we went to the museum of contemporary arts and it was so cool! Too bad you can't really take pics from expositions. They had a display of packaging through time. There was the aesthetic part, the peak to the past, the beauty items and special packages(e.g. several different designs of Absolut Vodka -bottles, e.g. the Absolut Disco thing and then make-up), shapes and different kinds of bottles and ads.
Käytiin muutamissa kaupoissa, mutta en löytänyt muuta kuin pari huulikiiltoa henkkamaukalta, jotka on itse asiassa aika hyviä! Sitten mentiin nykytaiteen museoon ja se oli tosi siistiä! Harmi, että ei voi ottaa kuvia noista näyttelyistä. Siellä oli näyttely pakkauksista eri aikoina. Oli esteettinen osa, katse menneisyyteen, kauneustuotteet ja erityispakkaukset (Esim. Absolut Vodka pulloista mm. se diskopallopullodesign ja sitten meikkiä), muotoja ja erilaisia pulloja ja mainoksia
Our next step was the photo exposition but it was too late to see it (so I thought with 30 minutes left). While my friend saw it, her mother (my coordinator) and sister and me hung out. Me and the other girl went out to get some of the views and she wanted to play with my camera :). I'm wearing my Vero Moda leather jacket, Zara jeans, H&M scarf and Eckö red shoes.
Seuraava siirto oli valokuvanäyttely, mutta tulimme liian myöhään (minusta ainakin 30 min on liian vähän). Ystäväni meni katsomaan sen, kun taas minä, hänen äitinsä (koordinaattorini) ja siskonsa hengailimme. Toisen tytön kanssa mentiin ulos ootteleen ja se halus leikkiä mun kameralla :). Mullaon päällä Vero Modan nahkatakkini, Zaran farkut, H&M:n huivi ja Eckön redinkengät.


The Olymic museum below// Olympiamuseo alla

We ate very well before going back home by train. I loved every minute of our dinner. I ate a good steak that was not as well done as I would have liked but delicious and juicy all the same and gave me no stomach cramps. That, a glass of red and an ice cream dessert was so heavenly - and I paid none of it thanks to my adorable coordinator. She is so kind!
Söimme todella hyvin ennen kotiinlähtöä junalla. Rakastin joka hetkeä illallisestamme. Söin tosi hyvän pihvin, joka ei ollut niin hyvin paistettu kuin olisin halunnut, mutta herkullinen ja mehukas kuitenkin ja en saanut yhtään vatsanväänteitä. Se, lasi punkkua ja jäätelöjälkiruoka oli taivaallista - enkä maksanut siitä penniäkään itse kiitos ihastuttavan koordinaattorini. Hän on niin kiltti!

A bad photo of Lausanne from above// huono kuva Lausannesta ylhäältä


The cathedral // katedraali

The sightseeing platform// näköalatasanne

On Friday we went snowboarding with my guy friend. (so sad that I only have a grlfriend and a guy friend, that's all :D) It was so awesome with my company and the first time I actually felt a bit of cold biting into my skin. The views and the weather were awesome and I had the best time. I was not as good as I had hoped, no wonder with a board that was not my own and not even that good (and the last experience of being on one from 2006). I fell from the tire-fesses twice (the french call the lift a rips-the cheeks [of your ass] ) but then I managed. We also got some company and of course they had been sking on the ALps since they were five... The biggest hill I've done so far is in Ylläs and the hardest one the WorldCup hill of Levi :D After taking off from the mountains we descended to the other side to Aix and had a glass of excellent, light white wine on the terace and looked down to the valley with the sun setting behind the Alps. Getting back to Finland will not be easier after that memory..
Perjantaina mentiin lautaileen kaveripoikani kanssa (surullista, että mullon vaan kaveripoika ja tyttökaveri, siinä kaikki :D). Oli niin huippua seuralaiseni kanssa ja eka kerran jopa tunsin hitusen kylmyyttä purevan poskiini. Maisemat ja ilma olivat mahtavat ja oli niin parasta. En ollut enää niin hyvä kuin toivoin, mutta ei ole ihme laudalla, joka ei ollut omani saatika muutenkaan kovin hyvä (ja viimeinen kokemus sen päällä olemisesta vuodelta 2006). Putosin kahdesti tire-fesses:stä (ranskalaiset kutsuvat hissiä nimellä repii pakaroita) mutta sitten selvisin. Saatiin myös seuraa ja tottakai kaikki muut olivat laskeneet Alpeilla viisivuotiaasta asti.. Minun isoin rinne tähän asti oli Ylläksellä ja vaikein Levin MC :D Kun lähdettiin vuorilta tultiin alas Aixiin ja juotiin lasilliset loistavaa kevyttä valkkaria terassilla ja katsottiin alas laaksoon auringon laskiessa Alppien taa. Suomeen meno ei helpotu tuon muiston myötä...


This is how the first blooming trees' flowers look like here in SIon. So beatiful and the scent is intoxicating. The zoomed pic is from a white flower and the bigger pic is from pink flowers.
Tältä näyttävät ensimmäisten kukkivien puiden kukat täällä Sionissa. Kaunista ja tuoksu huumaava. Kuvassa lähikuva valkoisesta ja kaukokuva pinkeistä kukasta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas todella mennyt nopeasti se aika, jonka siellä olet viettänyt. Tuntuu siltä kuin olisit vasta lähtenyt Suomesta. Uskon todella, että kotiin paluu on vaikeaa.

Omat paluuta koskevat asiani (työpaikka, opiskelupaikka, jopa opintotuki) olen saanut onneksi järjestettyä niin positiivisesti, että ajatus paluusta jopa kutkuttaa. Mutta saapa nähdä millaiset fiilikset on sitten, kun paluu tosiaan on käsillä. Voi, olla että kaikkea tätä tulee silti hirveä ikävä.

Nautihan viimehetkeistä ja raikkaasta alppi-ilmasta.

sho(e)paholic kirjoitti...

hyPPy: ihan samat on täälläkin fiilikset. Ja kotiinpalu on vaikeaa, kun ei ole oikein mitään, mihin palata.
Menen todella mielellään kotiin omaan perheeseeni ja kaikkea, mutta surettaa jättää taakseen kaikki nämä ystävät ja ihanat ihmiset, joiden kanssa on juuri vasta alkanut nauttimaan yhteisestä ajasta.
Nautin todella. Onhan täällä ilma raikkaampaa kuin siellä, mutta kyllä se tuolla koti-Lapissa on vielä vähän raikkaampaa ;)(täällä tänään +17)

Anonyymi kirjoitti...

TOSI vaikeeta lukea sun kirjotuksia ku kirjotat englantia ja suomea peräkkäin. kirjottaisit ensin suomeks yhen blogin ja sit saman vaikka enkuks kerta sillä kielellä haluat kirjotella myös..
ihan epäselvää lukea tommosta mitä nyt teet,tekee mieli vaan hyppiä asioita yli...

sho(e)paholic kirjoitti...

Anonyymi: harmi, että susta tuntuu siltä. En valitettavasti jaksa kirjottaa blogia kahteen eri paikkaan ja jos en kirjoita kumpaakin kerralla, niin toisesta jää välttämättä jotain pois, mitä oisin siihen halunnu laittaa kuitenkin. Kumpaa kieltä luet, voisitko kertoa? Omasta mielestäni blogini toimii paremmin enkuksi, mutta suomen olen pitänyt eräiden tärkeimpien blogiystävieni kannalta. Olisi kiva saada palautetta muiltakin lukiojoilta naamatustenkin, että onko tuo usemman henkilön mielipide.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan on hankala lukea, kun on kahta kieltä ihan perätysten. Olisiko mahdollista, että kirjoittaisit vaikka englannin kielisen tekstin aina kursiivissa? Tai jokin muu "erottelukeino" kuin nuo // olisi parempi.