8. maaliskuuta 2009

A weekend with loads to do

Ah, what a weekend! Sorry for not posting more frequently (actually it's me who has to remember all the things that I needed to write...), but I actually had tons to do :)! Let's start from Thursday, because that's when I'm used to starting my weekend in Finland. Here we have a nice smiley and cheerful photo of how I went out to have drinks with my former colleagues. For the other I actually thought I'd crack a smile just to try and look a bit prettier (anything helps in this economy). Drinks were fine but the time ran out too soon. The restaurant owner treated us to an entire pizza to eat with the bottle of red we ordered. This NEVER would have happened in Finland, am I right?

Mikä viikonloppu! Sori, että en postaillut aiemmin (oikeastaan se on mulle vaikeampaa, kun pitäs muistaa kaikki, mitä halusin teille kertoa...), mutta itse asiassa mulla oli hulluna tekemistä :)! Aloitetaan torstaista, koska silloin olen Suomessa tottunut aloittaan viikonloppuni. Tässä meillä on kiva hymyilevä ja pirteä kuva siitä, kuinka menin ulos juomaan drinkit edellisten kolleegoiden kanssa. Toista varten aattelin murjaista hymyn vain yrittääkseni näyttää hiukan nätimmältä (tässä konkurssissa kaikki auttaa). Drinkkeily oli kivaa ja ohi aivan liian pian. Omistaja tarjosi meille pizzan kylkiäisenä, kun tilasimme pullon punasta. Tätä ei IKINÄ tapahtus Suomessa, olenko oikeassa?


1.Shoes/ kengät: H&M 2. Bianco (ended up with no.1/päädyin ekoihin)
Trousers / housut: Edc by Esprit
Necklace/ kaulakoru: CityMarket
Ruffled top/ hörsötoppi: H&M
Bracelet/ rannekoru: Nomination
Cropped jacket/ jakku: Vila

On Friday I realized something like this was being built on the city square. I promised my host family's kid to take him there after school. It was closed still on Friday and after nothing much to do on Friday we decided to try again on Saturday with both kids. My host mum got robbed at work by a 10-year-old kid from her class and needed to kill all her cards and get someone to borrow her some money before getting home from Geneve and my host dad had an important dinner so I stayed with the kids and for the first time it went well! I think I'm starting to like the brats and maybe winning them over. So this is how it looked on Saturday.
Perjantaina tajusin, että kaupungin aukiolle pystytetään jotain tällasta. Lupasin isäntäperheen lapselle, että vien sen sinne koulun jälkeen perjantaina. Se oli kuitenkin kiinni vielä perjantaina, eikä meillä ollut juuri mitään tekemistä perjantaille, mutta päätimme kokeilla uudestaan lauantaina molempien kersojen kanssa. Isäntäperheeni äiti ryöstettiin töissä 10-vuotiaan oppilaansa toimesta ja hänen piti kuolettaa kaikki korttinsa ja saada joku lainaamaan rahaa ennen kuin pystyi kotiutumaan Genevestä ja isällä oli tärkeä illallinen, joten olin lasten kanssa ja kerrankin meni hyvin! Saatan jopa alkaa tykkään noista pennuista ja ehkä jopa voitan niitä puolelleni. Joten tältä näytti lauantaina.


In the evening I went out with a student to see a movie. This is how the place looked at night.
Illalla menin leffaan yhden oppilaan kanssa. Tältä paikka näytti pimeällä.
And this is how I looked. Pity I don't have any make-up yet.
Ja tältä näytin minä. Harmi, että ei oo vielä meikkiä tässä kuvassa.
Jeans/ farkut: Zara
clock/ kello: Esprit
Top(pi): Pimkie
Scarf/ huivi: H&M (love it!)
jacket/ takki: H&M

The movie was awesome but a bit cruel (such is life for some of us). We saw Slumdog Millionaire and I really recommend it. I got it in French!
Leffa oli mahtava, mutta vähän julma (kuten elämä joillekin meistä). Katsottiin Slumdog Millionaire ja suosittelen tosissaan. Tajusin sen ranskaksi!


And the thing I've been waiting for the most: my Skiing Day on the Alps. I was so happy to go finally! The day started out well and as usual, I discovered I was still great at skiing ;) The skiers don't seem to be to careful about the others. I remember Mikko Alatalo singing about skiing that the one who is coming from above has to watch out for the one skiing below. Not too well considered there. It was also cool to see people skiing off-side, but somehow I got the impression that the skis were taking the lead over the man instead of the man taking control of the skis...
So anyway I started carefully but well and was overjoyed to see I made the right decision to take the skis instead of a snowboard. In Finland I do snowboard because it makes even me look more relaxed and cooler than I really am - an achievement to say the least. After two hours of skiing I was exhausted, my feet and legs hurt and I wouldn't say a thing to look pathetic. But boy was it nice to have my shoes back on after three and a half hours of skiing! Maybe I should have taken the snowboard after all. All in all, I think I did well. The views were amazing but I didn't have my camera up there so you only have me and a slice of mountain on the background after the day's toll.
Ja juttu, jota odotin eniten: laskettelupäivä Alpeilla. Olin aivan onnessaan, kun vihdoin pääsin! Päivä alkoi hyvin ja kuten odottaa saatta, huomasin edelleen olevani varsinainen alppinisti ;) Laskijat eivät tunnu varovan toisia kovin paljon. Muistan Mikko Alatalon laulaneen, että "ylempänä laskevan on aina väistettävä alempana laskevaa - kenenkään päälle ei saa laskea!". Ei kovin hyvin otettu huomioon tuolla. Oli myös siistiä nähdä porukkaa laskemassa rinteiden ulkopuolella, mutta jotenkin näytti, että sukset vievät monesti miestä eikä mies suksia. Kuitenkin aloitin varovaisesti ja hyvin ja olin innoissaan, että olin ottanut sukset laudan sijasta. Suomessa lautailen aina, koska se saa jopa mut näyttään rennommalta ja coolimmalta, mitä olen - saavutus vaatimattomasti sanottuna. Kahden tunnin jälkeen jalat ja jalkapohjat oli hiivatin kipeät ja en vaan suostunut sanomaan mitään, että en olisi säälittävä, mutta perhana, että oli kiva saada kengät takaisin jalkaan 3,5h laskemisen jälkeen! Ois ehkä sitteki pitänyt ottaa se lumilauta. Silti olin ihan tyytyväinen suoritukseeni.



My jacket is from Halti and the trousers byt Raiski. The woolly felted hat is awesome and it comes with a scarf which I had already stripped off because I was getting too hot. They are from Taikatunturi from Inari. Check out the website it's adorable!

Toppatakkini on Haltin ja housut Raiskin. Toi pipo on ihan mahtava huovuttamalla tehty ja siihen kuuluu huiviki, jonka olin stripannut pois, koska olin tukehtumassa kuumuuteen. Ne on Taikatunturilta Inarista. Kattokaa vaikka tota nettisivua, se on sulonen!

//edit: check out MouMOun arvonta

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten sydäntäraastavaa onkaan katsoa noita sun kuvia Alpeilta. Rinteeseen pääseminen on tällä hetkellä yksi eniten kaipaamiani asioita ja nimenomaan Alppimaisemissa se on ihan voittamatonta. No, ehkä minäkin taas ensi talvena. Nauti täysillä ihanasta ajasta siellä. :)

sho(e)paholic kirjoitti...

Hyppy: ei tarvi siihen kehottaa että nauttisin ;) viimeinen kuukausi nauttimista lähtee nytte! Ja jos ensi vuonna lähdet, niin toivon, että sulla on edelleen blogi, jossa voin kuulla reissusta :)

Sateenkaari kirjoitti...

Sinulla on siella paljon mukavaa tekemista. Tuntuu,etta tapahtuu koko ajan. Siis,ryöstikö 10 vuotias isantaperheesi aidin?HUH,HUH!Laskettelu on varmaan mukavaa.En ole koskaan edes kokeillut.

sho(e)paholic kirjoitti...

sateenkaari: jos ei tapahtus koko ajan, niin tulis ikävä kotiin, joten yritän kehittää :) plus jätän aina kaikki tylsät päivät kertomatta, että elämäni vaikuttaisi hullun kiinnostavalta ;D 10-vuotias siis ryösti. Ehkä valitsin sanat silti huonosti, koska kyse oli vain lompakosta ja teki sen salassa. Eli äiti on opettaja ja kävi luokastaan vessassa kahden minuutin verran niin lompakko kadonnut.
Laskettelu on ihanaa -varsinkin noissa maisemissa :)

Elina kirjoitti...

ooh rakastuin slumdog millionaireen myös! katottiin se tällä viikolla, aivan huippu! <3

sho(e)paholic kirjoitti...

Elina: Joo oli tosi ihana, mutta ehkä vähän liian lälly loppu :D ois saattanut mennä oikeassa elämässä vähän toisin, mutta noh :D tuli hyvä mieli ^^