5. maaliskuuta 2009

To draw a line

So first week is almost finished at secondary school and here some examples of how even I can be shocked. First of all there are like a billion rules. I tried to ask about them from my host family, do they think they are reasonable and so on. And apparently they do. I'm surpirsed to here that they claim to want to learn about other cultures, but don't think I have any right to criticize anything here. Because I'm also the smartest person in the world and come from the promised land of school education, I will now dictate, what these people are doing wrong. Damn, life's so good on this high horse of mine!

Joten eka viikko kohta pulkassa yläasteella ja tässä pari esimerkkiä siitä, kuinka jopa minä voin olla shokissa. Ensinnäkin kouluun on keksitty noin tsiljoona sääntöä. Yritin kysellä isäntäperheeltä, mitä he ovat näistä mieltä ja ovat niiden kannalla, pitävät niitä kohtuullisina jne. Ja ovat näköjään sitä mieltä tosiaan, että ne on jees. Aika hauskaa, että perhe, joka väittää haluavansa oppia muista kulttuureista, pitää ihmettelyäni perusteettomana ja ei-oikeutettuna. Koska tiedän kaikesta kaiken ja tulen maailman luvatusta koulutuksen maasta, sanelen nyt, mitä nämä ihmiset tekee väärin. Hitto, että täällä korokkeellani tuulee!

Direct quotes from the school rules (note these are people in secondary school):
- I will only write my work on my calendar. I will not draw anything extra on the cover or the pages of my calendar
- Put my chewing gum and other garbage on the garbage bin
-I have to have a decent haircut (colour and model)
- I have to wear clothes that fit me and don't reveal skin inappropriately
-I have to have an appropriate decolté
- I must not wear piercings or jewellery with violent connotation (ok. this I get but example is a metal, pointed piercing?!)
In case the student is not wearing appropriate clothing, the teacher can force them to wear a school T-Shirt that they are obliged to wear for a maximum of three weeks (!?)
In case they don't keep music players, cell phones etc. hidden during school day the gadgets can be taken a way for a maximum of 1 month and will be released to guardians only.

Suoria lainauksia koulusäännöistä (huomatkaa, kyseessä on yläasteikä):
-Kirjoitan kalenteriini vain tehtäväni. En piirrä kanteen tai sivuille mitään ylimääräistä.
- Laitan purkkani tai muut roskat suoraan roskiin
- Pidän oikeankokoisia vaatteita, jotka istuvat ja eivät paljasta ihoa epäsopivasti
- Minulla täytyy olla kunnollinen hiusmalli (leikkaus ja väri)
- Kaula-aukkoni on oltava sopiva
- en saa pitää lävistyksiä tia koruja, joilla on väkivaltainen sanoma (ok. tän tajuan, mutta esimerkki onkin metallinen terävä koru?!)
Jos asustus ei ole sopiva, opettaja voi pakottaa kyseisen oppilaan pukeutumaan koulun T-Paitaan, jota on pidettävä maksimissaan kolme viikkoa (?!)
Jos musiikkisoittimia tai kännyköitä jne. ei pidetä piilossa koulupäivän aikan, ne voidaan takavarikoida maksimissaan kuukaudeksi ja annetaan takaisin vain huoltajalle.

Talked this over with my dad ( a teacher) and even in primary school we don't have any printed rules like these, because they should be obvious. We don't have a common game plan for these incidents, because they seldom occur. And it's against the law to confiscate anything for longer than until the end of school day. Also, the students are treated with such a patronizing way that it's degrading and demotivating. If someone gets punished once, they are stamped for the end of their school days, so why try and be better? These can be rules that the school has done for their students and might not occur in other schools.

Puhuin tästä isäni kanssa (ope) ja edes ala-asteella ei ole printattuna suurinta osaa näistä säännöistä, koska niiden pitäisi olla itsestään selviä. Meillä ei ole yhteistä pelisuunnitelmaa epäsopivalle pukeutumiselle, koska sitä harvoin tapahtuu. Ja on myös lainvastaista takavarikoida puhelin pitemmäksi aikaa kuin siksi, että oppilas lähtee kotiin. Oppilaita kohdellaan myös niin holhoavasti, että se vie motivaation ja on alentavaa. Jos jotakuta joskus rangaistaan, se leima jätetään koulupäivien loppuun asti, joten miksi tehdä parannus? Nämä voivat olla koulun omia säntöjä, joita ei ole muissa kouluissa.

SOME teacher have huge problems with the language they are supposed to teach and make mistakes a lot. My inner perfectionist and miss know-it-all is smothering a small cry of despair every time it happens...
JOILLAKIN opettajilla on hirveitä vaikeuksia sen kielen kanssa, joita heidän pitäisi opettaa ja tekevät paljon virheitä. Sisäinen perfektionisti ja päällepäsmärini tukahduttaa pienen epätoivon huudahduksen joka kerta, kun näin tapahtuu...

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysyppä sieltä et kui monesti tapahtuu tota et joku pakotetaan pitään koulun omaa paitaa tai et kännykkä takaverikoidaan? Kiinnostaa tietää :D melko älyttömiä sääntöjä, onneks tuommosia ei oo ollu koskaan missään missä ite on käyny koulua!

sho(e)paholic kirjoitti...

calin: kännykän takavarikointi on yleistä ja jopa Suomessa nykyään. Mutta suomessa se on palautettava heti päivän päätteeksi. Ja noita T-paitajuttuja oli muuten ranskassaki. Ja eihän kukaan kehannu kulkea sellasissa kamoissa, että ois koulussa paljastellu?! Joten en tajua ihan kaikkea. Ja auttaakohan se sääntöjen valmiiksi asettaminen asiaa vai voisko vain luottaa oppilaisiin?

Sateenkaari kirjoitti...

Tiukkoja saantöja on myös taalla turkissa .Ja myös lukiossa. taallahan ovat kaytössa kouluissa "kouluvaatteet". Siis kaikilla on samanlaiset. Tama on mielestani jossain suhteessa hyvakin asia. Korujen kaytössa(KORVİKSET)on rajoituksia. Myös tukan varjaamisessa jne.Koulukohtaisia eroja saannöissa on.

Nerikah kirjoitti...

Huomenta!
Sinulle olisi pikkuhaaste blogissani... :)

Annaphor kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Annaphor kirjoitti...

Hey!

You're Finnish! I lived in Nokia/Tempere for one year :) I'm glad you liked my blog! You are going to teach English? When? Where? Good luck, it's great fun :)

Anna

PS. makin oon kenkafriikki

sho(e)paholic kirjoitti...

Annaphor: That's awesome! I actually teach ENglish now as a teacher trainee in Sion, in Switzerland. I'll be a teacher officially in 5 years (here's hopin'). I've loved it so far :)
Yes, my friend, to be a kenkafriikki is very common nowadays ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hi there, I enjoy reading all of your article post.

I like to write a little comment to support you.
Here is my web site :: football transfer news 2013

Anonyymi kirjoitti...

Why viewers still make use of to read news papers when in
this technological world the whole thing is available on
web?
Also visit my site : sudden joint pain