24. lokakuuta 2008

Näin pakataan laukku reissuun - take it from an expert

Koska moni on näköjään lähdössä reissuun, minä ajattelin auttaa teitä asiassa, jonka todella osaan: pakkaamisessa. Trust me - kävin Barcelonassa viikon polvenkorkuisen lentolaukun kanssa ja toin siinä vielä tuliaisia takaisin. Ohjeet siis koskevat vain lyhyitä lomia, eivät välttämättä nimittäin päde vaihto-oppilasvuoteen rapakon takana.

How is it done?
Ensinnäkin: mieti aina järkevästi. Älä ota mukaan mitään mikä ei ole järkevää ja yhdisteltävää. Ei ole järkevää lähteä lokakuiselle kaupunkilomalle mukanaan kolmetoista pikkutoppia. Ja tiedän, mitä te ajattelette, mutta ei, te ette oikeasti tarvi niitä kaikki, joten valitkaa yksi niistä. Ota kaikkea mukaan vain yksi tai kaksi kappaletta ja sovita kaikki vaatteet yhteen. Ei ole järkevää ottaa mukaan takkia, joka ei sovi siihen mekkoon, jonka välttämättä haluat mukaan. Kun ottaa mukaansa vain yhdisteltäviä vaatteita, ei tarvitse ottaa mukaan useita asukokonaisuuksia. Tässä vaatteita, jotka ehdottomasti kannattaa ottaa mukaan.

1. Mekko
Jos kyseessä on rantaloma, ota kevyt mekko, joka sopii sekä kävelylle rannalle että klubille. Jos menet kaupunkilomalle talvella, ota mekko, jonka alle voi laittaa paidan tai joka on pitkähihainen. Edelleen suosittelen mekkoa, joka sopisi myös mahdolliselle juhlintakierrokselle tai iltapäivädrinkeille. Tässä ovat täydellinen rantamekkoni ja kaupunkimekkoni. Rantamekko on helppo ja hyvän värinen sekä joustavaa trikoota halterneck-mallissa, joka on todella imarteleva vartalolle. Siihen on helppo yhdistää neule, takki tai kengät. Kaupunkimekon alle menee poolo, t-paita tai pitkähihainen ja se on helppo yhdisteltävä myöskin.
Mekko Unkarista
Mekko ONLY

2. Neule/takki
Eli siis kumpaa tarvitset? Vai kumpaakin? Rantalomalle ei tarvitse takkia ja kaupunkilomalla voi pärjätä pelkällä trenssillä. Yhdistä valitsemasi neule tai takki mekkoon, housuihin ja paitoihin. Suosittelen siis värejä ja malleja, jotka sopivat kaikkiin muihinkin mukana oleviin vaatteisiin.
Neule Vila (alla Caprit Vero Moda)

3. Housut
Tämä on varmaan problemaattisin vaatekappale. Jotkut eivät halua käyttää housuja ollenkaan, jolloin turvautuisin legginseihin/sukkahousuihin ja hameeseen. Kuitenkin, jos menet lentäen, täysipitkät housut on hyvä olla jalassa koneessa. Housujen ei ole pakko olla farkut, mutta kannattaa ajatella niiden käytännöllisyyttä ja yhteensopivuutta edelleen. Jos et ole housujen ystävä ja otat mieluummin legginsit tai sukkikset, ota mukaasi se iso paita, jota haluat pitää leggareiden kanssa tai sovita legginsit mekkoosi. Itse suosittelen hyviä perusfarkkuja tai vastaavasti hyvin istuvia suoria housuja - riippuen kunkin tyylistä. Jos tuntuu, että otat mieluiten mukaasi sortsit ja kaveriksi legginsit tai sukkahousut, sekin on ok, kunhan ne sopivat muihin vaatteisiin.

4. Paidat
Peruspaidat, joita voit yhdistellä mihin vaan ovat ainoat, jotka saavat lähteä mukaan. Ota mukaan perustoppi, t-paita ja pitkähihainen t-paita. Viimeistä ei välttämättä tarvitse rantalomalla. Topin on oltava sellainen, jota voit käyttää muiden paitojen alla sekä tarpeen tullen sellaisenaan. Sama koskee t-paitaa. Ajattele erityisesti mukaan ottamaasi mekkoa, jos kyseessä on kaupunkiloma. Jos otit mukaasi legginsit housujen sijaan, ota mukaasi pitkä paita legginsien kaveriksi.

5. Rintsikat
Ota mukaan mahdollisimman lähellä ihonväriäsi olevat rintsikat, joiden olkaimia voi muutella ja jotka käyvät sellaisenaan t-paitojen ja toppien alle. Tämä tietysti ei ole hyvä neuvo lemmenlomalle ;)

6. Kengät
Itse suosittelen sieviä ballerinoja, koska ne voi laittaa jalkaan shoppailemaan, kävelylle ja klubille. Kahdet kengät ovat ihan maksimi: tässä tapauksessa ne, joilla kävelet ja ne, joilla menet juhlimaan. Tietysti, jos sinulla on saappaat tai korkkarit, joilla kävely on yhtä miellyttävää kuin kävelykengillä (esim. Nelliinan täydelliset Minna Parikan saappaat ;), niin ota ne ja muista, että kenkiesi täytyy sopia niihin mekkoihin, housuihin jne.

7. Muu krääsä
Luuletko tosissaan, että suoristelet tukkaasi rantalomalla? Hotelleissa on yleensä kuitenkin fööni, joten harja kaveriksi riittää. Lisäksi kannattaa unohtaa kaikki turhat meikit, joita et tarvi kuitenkaan. Shampoot ja hoitoaineet voi siirtää pienempiin puteleihin, koska esim. viikon reissulla ei tarvi 200ml pulloja. Ei kannata ottaa mukaan turhaa tavaraa, mutta silti kannattaa ottaa mukaan esim. after sun-voidetta rantalomalle jne. Koruja ei kannata ottaa liiaksi vaan sen verran, että ne sopivat kyytiin ja asuihin - sama koskee esim. huiveja tai hattuja.

Ja muista, että pitkänä viikonloppuna et ehdi kuitenkaan käyttää kuin korkeintaan kahdeksaa eri vaatetta ja stressaat paljon vähemmän, jos olet jo lähtiessä tehnyt ne järkevät valinnat. Tähän listaani mahtuu pari ylimääräistä juttua lähtiessä ja näin jää paljon tilaa vielä kotiin tuotaville. Pakkaa tavara mahdollisimman litteästi. Hauskaa reissua!

Tässä muuten keskiviikon asu. Tein ultimatemuotimokan ja laitoin sukkikset peep-toe -kenkien kanssa! Ja mulla on muuten kynsilakka samanvärisenä kuin tuo herkullinen toppi :)!

Toppi Vero Moda
jakku Vila
Kengät Bianco Footwear
sukkahousut Lindex
sortsit One Way

P.S. nauroin kippurassa tälle Tiitin jutulle

8 kommenttia:

edufarlopero kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ziriliini kirjoitti...

Hyvät vinkit. Itse lisäisin tuohon vielä, että pitkästäkin reissusta selviää varsin helposti kosmetiikkapuolen kanssa, kun pakkaa näytepakkauksia mukaan. Pakkaukset ovat valmiiksi littanoita ja jos tarttee hiuslenkkejä, niin ne sujauttaa pakkausten ympärille ja jo pysyy pakkaus kuosissaan. Ja näytteitähän löytyy sittne ihan shampoista/hoitoaineista/kosteusvoiteista/kuorintavoiteista/meikinpoistoon/jopa peitevoiteeseen... Säästyy niiltä miljoonalta purkilta.

Toinen mitä itse suosin myös pakkaamisessa on se, että pieneen tilaan menevät mukavat kengät laukkuun ja jos sitten on menossa pitemmälle matkalle esim. lentäen ja tietää tartteevansa esim. lenkkareita, niin ne vaikeammin pakattavat kengät jalkaan. Samoin jos tarttee fakut mukaansa, niin itsellä on matkalla farkut jalassa ja kevyempää laukussa. Olkoot kohde sittne mikä tahansa.

Noilla säästyn painavalta kassilta, joka on iso plussa etenkin jos joutuu kassejaan raahailemaan enemmän kuin lentokentällä taksiin ja hotelliin.

Vaatepuolta kannattaa hdottomasti miettiäkin tarkkaan... turha raahata sen miljoona eri vaatekappaletta mukaansa, koska perillä todennäköisesti tulee joka tapauksessa ostettua jotain aivan ihanaa, joka pitää saada heti päälle. ;)

MouMou kirjoitti...

Iso kiitos tästä!<3 Ja muuten, haluan nuo kenkäsi!:D

sho(e)paholic kirjoitti...

Ziri: aivan oikein. Vähän jäi tuo neuvo siinä mielessä puolitiehen näytteiden ja farkkujen osalta, että nimenomaan tarkoitin noilla näytekooilla samaa. Pöllin aina hotelleista ne pikkushampoot, jotta voin täyttää ne ensi reissuun omilla tuotteilla :D Ja farkut tai muut pitkät housut laitetaan nimenomaan matkalle - varsinkin jos on kyse lentokoneesta, koska sinne tarvii pitkät housut.

MouMou, eipä kestä - oli kiva jos voin auttaa :)! Mulla himottaa noi kengät tuon kuvan topinkin värisenä, mutta luottoraja ei enää veny ;) niin ja niitä on Biancon liikkeissä sekä Stokkalta saattaa löytyä myös, jos JKL:ssä ei ole Biancon myymälää (en yhtään tiedä, vaikka äitini siellä opiskeleekin :D)

MouMou kirjoitti...

Kuules neiti, ei meillä JKL:ssa mitään Stokkaa ole!:D *hmph*

sho(e)paholic kirjoitti...

Ai, sori :( jotenkin oletin :D no mutta löydät sieltä Stokiksesta hienommat ;)

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä postaus :)!

sho(e)paholic kirjoitti...

sini, kiitos :)!