9. lokakuuta 2008

daddy, I'm coming home!

Oih, ihanaa mennä kotiin kunnolla ensimmäistä kertaa kuukauteen. Yleensähän minä menen kotiin joka ikinen viikonloppu. Joten parin tunnin päästä hyppään bussiin ja matkustan kotiin. Illalla menen tutun porukan kanssa pelaamaan sählyä ja huomenna pääsen pitkästä aikaa tanssimaan. Onkin ollut jo vieroitusoireita :)

En kertonutkaan teille vielä, mitä maanantaina tapahtui. Tämä tapaus on nimittäin saanut tämän kulutushullun skitsofrenian partaalle. Olen aiemminkin maininnut, että opiskelija-asuntoihin ei saa tuoda vastakkaisen sukupuolen edustajia ilman lupaa. Eikä sen koommin vieraitakaan. Joten olin aika järkyttnyt, kun illalla palattuani Café Linguasta puoli kahdeksan aikaa joku aukaisee oven, tulee sisään ja odotan kämppistäni, mutta sisään tulee kaksi miestä! Toinen oli nuoren näköinen, toinen vanhempi mies. Tämä nuorempi tuli "kotiini" joku munkki kädessään ja tajusin kohta, että hän oli ottanut sen minun pelliltäni, missä minulla oli lämpimiä munkkeja vetäytymässä! Tuijotin heitä epäuskoisina ja mietin jo, että eihän minun kanssani voi miestä laittaa, jolloin miehistä vanhempi ilmoittaa, että kämppikseni on hänen tyttärensä. Miten ihmeessä kaksi miestä voi tulla siihen aikaan kotiini ja toinen vielä pöllii ilman lupaa ruokaa minulta?! Eikä muuten kiittänyt. Jos Psoas on heidät sinne luvannut, minulle olisi voinut asiasta ilmoittaa, vai olenko ihan väärässä? Didn't think so.

Sitten kerron teille opiskelijaelämän ihanuuksista: tulen muuten allergiseksi kusetukselle. Meillä on kurssi, jolle vaaditaan The Norton Anthology: English Literature Vol 1 -kirjaa. Marssin ensiksi Suomalaiseen Kirjakauppaan tilaamaan. Toimitusaika noin viikko ja hinnalla 55,90e. "Saahan siitä kuitenkin sen alennuksen, jonka lupaatte opiskelijoille Kirjakaupan etukortilla?" minä kysyn reippaasti. "Ei. En usko", myyjä vastaa. "Jaa mistäköhän, syystä? Se on yliopiston kurssikirja, joka löytyy jopa netistä kurssikirjalistalta. Kyllä se on minusta aika selkeästi opiskelukirja", tokaisen verenpaineen noustessa. "Johonkin se raja on meilläkin vedettävä." "Ai miksi?" minä kysyn. Myyjä ei osaa vastata ja marssin Akateemiseen seuraavana päivänä. Olen saanut vinkin halvemmasta vastaavuudesta. Ja kuinkas ollakaan, kyseinen liike tarjoaa sen 32,90e hintaan! Toimitusaika kaksi päivää. Alennus Stockan kortilla 10%. Ai että mistä loppujen lopuksi hankin kirjani? Niinpä.

Olin eilen pitkästä aikaa kunnon salilla. Siellä oli luultavasti joku äijien tunti menossa, sillä olin ainoa nainen ja minua tuijotettiin enemmän kuin paperitehtaan siivoojaa. Olen varma, että liikkeet teen oikein, koska minulle on aikoinaan opastettu lähes kaikki laitteet. Oli hauskaa, että samassa huoneessa aerobisten laitteiden kanssa oli laajakuvataulutelevisio :D naureskelin asiaa ja laitoin ämppärin korviin ja aloin polkemaan cross traineria. (Joo, okei, olisin katsonut sitä telkkaria, mutta se oli JIM ja siellä oli remonttiohjelma :D) ihan hyvä idea siis. Lähdin liikkelle niin, että tein eka 20 min lenkin alkulämpimäksi ja sitten treenasin sillä crossilla 10 min. ja sitten tein kuntosalitreenin noin 50 min. ja loppuverryttely kotimatkalla. Oli ajoittanut juttua niin, että ehdin kotiin kattoon Australian huipparit, mutta loppujen lopuksi unohdin koko homman, koska minulla oli niin kivaa! Menen heti lauantaiaamuna uusimaan kotipaikkakuntani salikortin ja alan taas kulkemaan ainakin kerran viikossa. Sekin on jo huima edistysaskel kohti kiinteytystä. Olen huomannut, että monet viettävät salilla tosi pitkiä aikoja. Minulle on sekä laiteohjaaja ja oma äitini (fysioterapeutti) sanoneet, että salitreeni on joko tehoton tai liian pitkä, jos sitä ei saa tehtyä alle tuntiin.

Näin lopun huippareista ja menihän se oikealle henkilölle. Silti työelämässä muualla yleensä pätee se, että se pääsee, josta tykätään enemmän luonteena. Tuolla alalla vain ei. Ja olihan se voittaja jo selvä, mutta piti sitä silti yrittää pitkittää ja jännittää. Itse tykkäsin Stephistä enemmän, mutta ei hän ollut se enemmän mallin näköinen. Kasvokuvat olivat niin ihania hänestä !

Okei, huomenna yritän saada teille ihania kuvia Lapista, sillä tästä jutusta ette kuvia löydä, pahoittelen :) Hauskaa torstaita!

9 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

Minä muuten mainitsisin tuosta kämppikselle. ei se nyt ihan noin vain sovi lampsia ovesta sisään vaikka olisi kuinka äiti tai isä tai veli... He eivät ole sinulle tuttuja tai sukua kuitenkaan.

tiiti kirjoitti...

no jopas on, tapaus. vaikka tulisivatkin käymään, niin jumankekka! toisen munkkeihin, pulliin tai karkkeihin ei kosketa. siitä on ihan varmana joku lakikin.

Anonyymi kirjoitti...

Mä nyt en ymmärrä. Siis asut solussa, jossa on yhteinen keittiö/olohuone, mutta omat huoneet. Ja kodillasi tarkoitat koko kämppää vai huonettasi? Mitä tarkoittaa, että "..Psoas on heidät sinne luvannut"? Miten nuorempi henkilö olisi kerinnyt munkin ottamaan, jos käveli vasta sisään kämppään..? Vai tulivatko he sinun huoneeseen? Taidat joutua vääntämään rautalangasta, että ymmärrän tämän jutun. :D

Ei Toasilla ollut mitään mainintaa vastakkaisen sukupuolen vierailusta ilman lupaa tai muistakaan vieraista. (Tai sitten vaan en lukenut sitä..) Tietenkin maalaisjärkeä pitää käyttää vieraiden suhteen. Lemmikkejä ei saanut olla. Tosin kämppikseni siskon koira tuli hoitoon kerran ja kun tulin kotiin, koira pyöri jaloissa, samalla kämppikseni juoksi ovelle ja kysyi, että enhän vain ole allerginen ja että käykö, että koira on hoidossa muutaman päivän. Kyllähän se mulle kävi, eikä haitannut, että hän ei kysynyt minulta lupaa. Eikä se haitannut, että hän ei kysynyt lupaa.

Anonyymi kirjoitti...

Missäs "impilinnassa" oikein asustelet? ;) Äitini opiskeli tuossa samaisessa kaupungissa lähihoitajaksi joitakin vuosia sitten ja asusteli yhdessä "impilinnassa" vastaavan kaltaisessa solussa kuin sinäkin. Hänellä oli oma huone ja poikapuolisia kämppiksiä. Minun äippäni sitten veti herneet nenään, kun siivo oli ajoittain suorastaan järkyttävä ja pisti pojat ojennukseen! ;)

Jos olisin ollut sinun sijassasi ja hetki olisi ollut otollinen mielentilani suhteen, olisin todennäköisesti ilmoittanut jäätävään äänensävyyn munkkivarkaille jotain sellaista kuin että "toivottavasti munkki maistui; meilläpäin on tapana kiittää sen jälkeen kun on ensin kysytty lupa" tai sitten jotain painokelvottomampaa! ;)

Nuorempana 5-6krt viikossa salilla käyneenä yhdyn tuohon ajatukseen alle tunnin mittaisesta treenistä. Muistan, että osa ukkeleista todellakin tuntui suorastaan asuvan punttisalilla, vaikka heidän treenaamisensa painottui lähinnä penkkipunnerrukseen ja jalkakyykkyyn. :)

sho(e)paholic kirjoitti...

Ziri, ajattelinkin mainita. Ja Psoasilta kysyin jo, että menikö tämä oikein. Odotan vastausta.

Tiiti, minusta sekin oli törkeyden huippu :D

Ice, ymmärrän, että tuo oli vähän huonosti selitetty. Luulin ensin, ettäse oli tullut sisään asuntoon jotain kädessään, mutta tajusin kohta, että kyseessä oli munkki minun pelliltäni. Ja asunto on kahden hengen solu. Joten kaikki yhteiset tilat lasken omaksi kodikseni :D eli siis he kävivät ensin keittiössä ja sitten menivät taas eteisen kautta toiseen huoneeseen avaimella. Meillä ei ole lemmikit kiellettyjä vaan sallittuja kämppisten luvalla. Mun kämppis ei siis voisi lemmikkiä ottaa, koska minä en voi niiden kanssa elää. Sellainenkin on meille kerran hyökännyt sisään ilman lupaa ja alkoi nokka ihan kiitettävästi vuotamaan. Itse olin vielä jättänyt oman huoneen oveni auki ja hauva painui suoraan sänkyyni :D

Verna, jos opiskelija-asunto on täällä päin 4 hengen tai pienempi, siihen ei oteta kumpaakin sukupuolta sekaisin ja mielestäni se on ihan oikein. Kuitenkin kahden hengen solussa olisi mielestäni aika kiusallista asua miehen kanssa. Silloin, kun asuin 8 hengen solussa, seassa oli kumpaakin ja ei haitannut olleskaan, koska tilakin on "aavistuksen" verran isompi.

Anonyymi kirjoitti...

Bongasin tänään nuo sinun kenkäsi kaupasta, joista sulla on siis kuva tuossa ylhäällä bannerissa, mutta ne oli sähkönsiniset! :D Oli aivan mahtavat jalassa, paitsi että ne olivat koon (tai 2) liian suuret. Siellä oli muitakin mahtavia korkkareita, mutta kaikki oli 38 tai suurempia! Ei ole reilua! :(

sho(e)paholic kirjoitti...

Ice, voitko kertoa mistä kaupasta? Eikö niin, että tampereelta? Kun äitini haluaa epätoivosesti samanlaiset ja sillä on synttärit kohta. Ja sen koko on 38 :D niin että ois tosi ihanaa, jos kertosit kaupan niin voisin pyytää tuttavaa asialle :D

Anonyymi kirjoitti...

Ne oli Ideaparkin Biancon myymälässä, eli Lempäälässä. Siellä oli myös nuo toisessa kirjoituksessasi olevat mustat korkkarit jossa on se ruusu, punaisena tosin.

sho(e)paholic kirjoitti...

Ice, tuhannet kiitokset!