30. syyskuuta 2012

Oma netti omassa huoneessa ja omalla koneella

Olen tällä hetkellä siis niin onnellinen! Terveyteni on kunnossa, pitkästä aikaa. Kunhan nyt saan tämän koulunaloituspöpöjen aiheuttaman flunssan kuriin voin alkaa taas juosta tässä kuvankauniissa postikorttimaisemassa ja olen siitäkin todella innoissaan.

Parikin asiaa, mistä halusin kirjoittaa, mutta ensin ainakin tämä kirja. The Boy in the Striped Pyjamas. Ainakin suomenkielinen vastine löytyy IMDB:n kautta - Poika raidallisessa pyjamassa.

Tämä oli pitkään aikaan häiritsevin, mukaansatempaavin kirja, mitä olen lukenut. Siis vau. Kirja kertoo pojasta, jonka isä vie paikkaan nimeltä Out-With (aika sopiva akronymi Auschwitzille). Koska poika on nuori eikä osaa lausua sanoja oikein, hänen kielessään Hitler kääntyy Furyksi Führerin sijaan ja paikkakaan ei kielen päälle taivu. Tarina on taianomainen viattomuudessaan. Päätös on sydäntäsärkevä, pusertava ja ahdistava ja kirja kuljetti alusta loppuun. Kyseessä on lastenkirja, mutta minusta kaikkien pitäisi lukea tämä.

Muissa asioissa olen ollut flunssassa keskiviikosta asti ja poissa koulusta siis torstain. Perjantaina en halunnut enää jäädä kotiin vaan menin päiväksi kouluun, iltapäivällä shoppailemaan ja illaksi tulin sitten kotiin. Löysin kaikkia ihanuuksia, joista en voi siis näyttää tänne mitään, koska mulla ei ole sitä kameraa edelleenkään. Huoh.

Ensi viikolla aloitan esitelmäni Suomesta, mikä on todella jännää :) Ihan pikkaisen jänskättää, miten se menee. Ensi viikko on ensimmäinen kokonainen viikkoni ilmaan mitään suunnitelmia. Aion paiskia kovasti töitä, jotta sitten 12.10. saan olla vapaalla, kun nuorin siskoni ja äitini saapuvat Lontooseen. Muuten, asiasta kukkaruukkuun, olen järkyttynyt Brittien junalippujen hinnoista. Täällä ei anneta minkäänlaisia alennuksia, vaan ainoat alennukset saa sillä, että varaa liput ajoissa, jolloin hinta saattaa olla puolet halvempi kuin viime tingassa ostettu. Matka Newcastlesta Lontooseen (n. 450 km) maksaa kaksi viikkoa aikaisemminkin ostettuna 60 puntaa, mikä on siis noin 70e. Edes VR ei veloita tuollaisia hintoja. Kait? Ainakin opiskelijana pääsen puolet halvemmalla. Bussilla sama matka, mikä siis vie junalla n. 3h, vie n. 7h. Bussi taas maksaa 10-12 puntaa, joten taidan turvautua bussiin tälläkin kerralla...





3 kommenttia:

Sky Mikaela kirjoitti...

Meidän nuorimmainen (poika) teki Hollannissa luokkansa kanssa tuosta kirjasta projektin. He lukivat sitä luokassa ääneen ja työstivät kirjaa. Moni lapsi koki sen kovin rankkana, joillakin juuret Saksassa jne.

Ite olen elokuvan nähnyt, mutta en kirjaa lukenut.

Paranemisia flunssaan! Ja onnea projektiin :)!

Anni kirjoitti...

Poika raidallisessa pyjamassa -elokuva on kanssa tosi hyvä (mutta aikas surullinen). Katsoin sen juuri viikkoa ennen Auschwitzin vierailuani, kyllä kosketti!

Anni kirjoitti...

Poika raidallisessa pyjamassa -elokuva on kanssa tosi hyvä (mutta aikas surullinen). Katsoin sen juuri viikkoa ennen Auschwitzin vierailuani, kyllä kosketti!